CUM AM AJUNS SĂ CRED ÎN EXISTENȚA LUI DUMNEZEU? ȘI CE DOVEZI SAU ARGUMENTE POT ADUCE?… – Radu Iacoboaie, 19 noiembrie 2018

           CUM AM AJUNS SĂ CRED ÎN EXISTENȚA LUI DUMNEZEU? ȘI CE DOVEZI SAU ARGUMENTE POT ADUCE?…

 

           În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, amin… Fiecare creștin ortodox a descoperit pe Dumnezeu fie din copilărie la o vârstă fragedă, fie mai târziu într-un anume fel. Eu voi expune cum am ajuns să cred în existența Lui și ce argumente pot să aduc pentru a dovedi că Dumnezeu este mereu alături de noi.

            Primul contact cu biserica a fost în familie. Mama era credincioasă și ne-a învățat puțin rugăciunea Tatăl nostru și am mers împreună la Sfânta Biserică. În adolescență îmi plăcea foarte mult să merg duminica la  câte un film la cinematograf iar dacă era bun, mai intram să îl revăd și să-l analizez mai bine. Și întâmplarea a făcut că alături de cinematograf se afla o biserică mică și frumoasă, cu hramul Sfântul Nicolae… Așa încât mergeam duminica întâi la Sfânta Liturghie și după aceea mergeam la film, dacă era cazul.

              Am avut și o cădere venind din partea lecturilor mele, când citeam mult romane și povestiri SF, adică științifico-fantastice… Dar, tot cu ajutorul lui Dumnezeu mi-am revenit, când am început să citesc filosofie… Am început cu filosoful creștin Constantin Noica și i-am citit cred toate lucrările. Apoi a urmat Petre Țuțea, Emil Cioran, Mircea Eliade, Nichifor Crainic și mulți alții. Așa m-am apropiat eu de teologie și m-am convins personal de existența lui Dumnezeu. Plus că rugăciunile, slujbele și posturile mi-au dovedit ajutorul primit de la bunul Dumnezeu.

             Am scris chiar câteva poezii pe tematică religioasă, unele chiar adresate lui Dumnezeu, care m-a ajutat mereu atunci când, eu păcătosul și nevrednicul nu L-am părăsit… Aduceam în versuri Slavă lui Dumnezeu și recunoștința mea sinceră.

             Cu timpul, mai ales din timpul facultății de Drept, când am început să citesc foarte mult dramaturgie, literatură, filosofie, teologie și din alte domenii, mi-am descoperit pasiunea pentru scris, pentru Adevăr și moralitate. Abia la vârsta de 31 de ani am început treptat să scriu și să editez primul meu volum, unul atipic, cu tematică interdisciplinară, analizând mai profund originile comunismului și influența lui nefastă în societatea românească. Volum care se intitula CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA? Un proces al comunismului, globalizării și materialismului societății de consum. Criza de morală a conducătorilor. (Ed. Pim, Iași, 2004 și reeditat în 2005).

             Cercetarea comunismului m-a condus spre o altă analiză, vizând crimele sale și artizanii acestui sistem în esență diabolic. Așa am ajuns la dușmanii de moarte ai ortodoxiei, masonii (evreii sioniști) și francmasonii (indivizi trădători ai neamului lor, de altă etnie decât cea evreiască, slujind interesele lojilor superioare masonice).

            Unii spun că nu există argumente pentru a dovedi sau a respinge existența lui Dumnezeu. Părerea mea este alta. Cred că se pot susține multe dovezi ale existenței Creatorului întregului univers. Nu sunt absolut necesare dovezile palpabile, științifice, deși există și din acestea. Cum ar fi descoperiri arheologice importante: Arca lui Noe pe muntele Ararat, ruinele celor două orașe distruse de foc venind din cer (Sodoma și Gomora) pe fundul Mării Moarte, carele de luptă și alte arme ale soldaților egipteni pe fundul apei care au încercat să ajungă din urmă poporul iudeu eliberat de Dumnezeu prin proorocul Moise…

             Ateii vor dovezi și argumente… Dar niciuna dintre acestea, oricât de rațională ar fi, nu îi mai poate convinge de fapt să își mai schimbe poziția lor categorică, întrucât roadele educației lor sunt de nezdruncinat și sunt sub o influență malefică, pe care nu o pot conștientiza.

               De tânăr m-am convins că darwinismul și evoluționismul sunt povești, că din nimic nu poate apărea decât nimic, că numai Creatorul universului putea să conceapă o lume pe pământ atât de frumoasă, de măreață și totodată extrem de diversificată, începând cu plantele și viețuitoarele cuvântătoare și necuvântătoare și terminând cu omul, cununa Creației Lui. Ori evoluționismul nu a putut dovedi niciodată apariția unei noi specii dintr-o specie… Gândiți-vă numai cât de diferiți sunt oamenii, sub toate aspectele și că fiecare este unic și irepetabil… Și sunt miliarde de oameni pe pământ, cu trăsături specifice rasei lor, vorbind limbi diferite, având tradiții și culturi diferite etc.        

            Apoi, cine poate explica minunile care se petrec în jurul nostru zi de zi? Cine poate explica apariția regulată în fiecare an de Sfintele Paști, numai la ortodocși a Sfintei Lumini în Biserica Sfântului Mormânt al lui Iisus Hristos, care la început este imaterială, nu arde și are o culoare albăstruie?

             Cine poate explica de asemenea atâtea și atâtea minuni care s-au făcut prin mijlocirea Maicii Domnului și Sfinților (mulți s-au vindecat de cancer, când medicii nu le mai acordau nicio șansă!), consemnate de monahi și mireni în diverse lucrări sau povestite oral? Unele s-au întâmplat mai recent chiar în lumea arabă!…

              Alte dovezi sunt minunile și ajutorul primit de la Dumnezeu la nivel personal de către noi înșine. Când ne-am rugat fierbinte și cu sinceritate și durere… Iar când am trăit fără o comuniune cu Dumnezeu, am avut parte de tot felul de greutăți, necazuri, boli și suferințe, care au un rol educativ în viața noastră… Așadar, nu este nicio coincidență… De fapt, constatăm că noi toți nu putem face nimic fără ajutorul lui Dumnezeu… Motiv pentru care se cuvine să aducem în fiecare zi Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Pentru rugăciunile Sfinților Părinților noștri, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu  miluiește-ne și ne mântuiește pe noi! Amin.

 

                păcătosul și nevrednicul Radu Iacoboaie, 19 noiembrie 2018

Un gând despre „CUM AM AJUNS SĂ CRED ÎN EXISTENȚA LUI DUMNEZEU? ȘI CE DOVEZI SAU ARGUMENTE POT ADUCE?… – Radu Iacoboaie, 19 noiembrie 2018

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s