PROIECT DE ȚARĂ AL MIȘCĂRII PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI ȘI A ROMÂNIEI – Radu Iacoboaie, 14 august 2019

             Iubiți frați români, a sosit ceasul când trebuie să punem umărul cu toții pentru a ridica această minunată și binecuvântată țară pe care o numim România…

          Mișcarea pentru Apărarea Ortodoxiei și a României vă propune un proiect de țară în acest sens și rugăm pe românii de pretutindeni să se implice, să facem împreună ce nu s-a făcut până acum, pentru a deschide un drum luminos și măreț, așa cum și-a dorit și românul absolut (după Petre Țuțea), Mihai Eminescu…

          Vom prezenta mai întâi pe scurt proiectul de țară, urmând a-l completa cu ajutorul dumneavoastră  pe parcurs… 

          1. Valorificarea la maximum a potențialului creativ al poporului român.                   

           Primul sector strategic din economia României, care trebuie încurajat și susținut permanent prin subvenții de la bugetul de stat, prin acordarea de premii substanțiale cercetătorilor și de burse studenților și elevilor (cu brevete de invenție) este CERCETAREA. Avem nevoie să investim masiv în cercetare, în dezvoltarea laboratoarelor din toate centrele universitare și crearea unor institute de cercetare.

            2 – Valorificarea exclusivă de către statul român a resurselor naturale strategice, cu ajutorul specialiștilor români în primul rând și cu investiții minore în comparație cu beneficiile, precum resursele extrem de valoroase din zona Roșia Montană, platoul continental al Mării Negre rezervat țării noastre etc.

           3 – Investiții masive în domeniul informaticii (sectorul IT), în agricultură și turism, pentru valorificarea imensului potențial de care dispune din fericire țara noastră. Crearea unor condiții optime și foarte atractive pentru dezvoltarea tuturor afacerilor, pentru investitorii români și străini. O legislație foarte clară și simplificată. 

           4 – Ieșirea României din UE, NATO și Consiliul Mondial al Bisericilor. Încheierea de tratate bilaterale cu statele lumii, precum a fost înainte de aderare la Uniunea Europeană. 

             5 – Măsuri de stimulare și promovare a înființării micilor întreprinderi și de atragere îndeosebi a românilor din străinătate pentru a investi în propria lor țară. Impozitarea mai mare a firmelor mari, inclusiv a companiilor și corporațiilor străine. Pedepsirea aspră a evaziunii fiscale și raportării unui profit fictiv (mult mai mic decât cel real) sau profit zero (cum au făcut multe bănci străine din România).

            6 – Schimbarea din temelii a clasei politice la următoarele alegeri. Schimbarea Legii Electorale și a Constituției. Schimbarea sistemului politic prin introducerea unui sistem de guvernare prezidențial, care este mult mai eficient și împiedică blocajul în adoptarea legilor. 

               7 – Interzicerea candidaturii pentru Parlamentul României în cazul foștilor lucrători ai Securității și activiștilor de partid, precum și a copiilor acestora. Atragerea elitei adevărate, a intelectualilor care prețuiesc valorile creștine (ortodoxe) și valorile naționale, pentru a conduce instituțiile statului român.

              8 – Reorganizarea pe principii foarte eficiente (de competențe și merite personale) a personalului aparatului administrativ bugetar prin schimbarea legislației privind testele de admitere pentru posturile și funcțiile publice descurajând nepotismul și angajările de tip clientelar a colegilor de partid. Eliminarea birocrației și a legilor stufoase.

            9 – UNIREA CU BASARABIA (REÎNTREGIREA ROMÂNIEI) trebuie să devină de asemenea o prioritate națională, un obiectiv important și necesar, nu doar pentru ridicarea moralului poporului român, atât de greu încercat pe parcursul ultimelor zeci de ani… 

………………………….

            păcătosul și nevrednicul Radu Iacoboaie, secretar al Mișcării pentru Apărarea Ortodoxiei și a României, 14 august 2019 

Un gând despre „PROIECT DE ȚARĂ AL MIȘCĂRII PENTRU APĂRAREA ORTODOXIEI ȘI A ROMÂNIEI – Radu Iacoboaie, 14 august 2019

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s