PORTRETUL ADEVĂRATULUI NAȚIONALIST DIN ROMÂNIA – Radu Iacoboaie, 4 august 2019

         Iubiți frați români de pretutindeni, continuând ideile dintr-un articol recent în care analizam deosebirile dintre patriotism și naționalism, încerc prin rândurile de față să schițez portretul unui adevărat naționalist, în condițiile în care unii dintre românii mai cunoscuți se cred a fi naționaliști dar în realitate nu sunt, decât în cel mai fericit caz, patrioți. Mulți dintre liderii de astăzi, din păcate nu sunt naționaliști adevărați, ci unelte ale sistemului, lupi răpitori în blană de oaie…

         Ar trebui făcută neapărat precizarea de la început, că în sens larg sau extins, prin patriotism și naționalism am putea înțelege relativ același lucru. Însă în sens restrâns, lucrurile sunt ceva mai nuanțate. Un patriot este totuși altceva decât un naționalist… Patriotul este doar un ucenic, un începător și nicidecum un profesionist, adică un adult perfect conștient de misiunea și vocația sa în societate. 

         A fi patriot reprezintă așadar prima treaptă în afirmarea unui naționalism autentic. Ați iubi patria sau țara este de altfel o datorie a oricărui român. A lupta pentru România, mai ales când este atacată frontal de un inamic, este de datoria fiecăruia dintre noi. Patriot a fost și Ion Antonescu, patriot a fost în felul său și Nicolae Ceaușescu, care s-a distanțat treptat de Moscova. Patrioți pot fi mulți, pot avea în comun apărarea țării, indiferent de cultul sau credința ori necredința lor. 

         A doua treaptă este naționalismul, care este superior în esență patriotismului. Naționalist este cel care are o conștiință superioară, care își iubește neamul, poporul din care face parte, care iubește nu doar prezentul și patria în care s-a născut și a crescut și în care s-a format ca om, ci și trecutul și viitorul țării (neamul românesc, cu toate generațiile din trecut, prezent și viitor). Un exemplu este Nicolae Iorga, cunoscutul istoric. 

         Iar ultima treaptă este naționalismul creștin, naționalismul complet. Cel care adaugă cauzei naționale pentru care luptă asiduu și o coordonată spirituală. Naționalistul adevărat este naționalistul creștin ortodox, cel care așează în mod firesc și necesar deasupra națiunii (neamului) pe Dumnezeu.

         Naționalistul creștin este un bun creștin, adică un creștin ortodox practicant, cel care iubește mai întâi pe Dumnezeu, Creatorul universului și al tuturor lucrurilor văzute și nevăzute. Iar iubirea de neam succede acestei iubiri și derivă din iubirea creștină față de aproapele nostru. Exemplele cele mai grăitoare fiind în acest sens desigur două mari personalități ale istoriei noastre, Mihai Eminescu și Corneliu Zelea Codreanu… 

         Mai există însă și o altă formă de naționalism, dar în sens negativ, căruia îi corespunde tipul pervertit, denaturat, și anume ultranaționalistul… Acesta este din fire pătimaș, extremist, rasist, desconsiderând alte neamuri (națiuni). Un exemplu este de pildă Corneliu Vadim Tudor, fostul președinte de la Partidul România Mare, până când a fost obligat să devină mai înțelegător cu evreii și ungurii. În final, a fost asasinat pentru că a devenit vocal împotriva ocultei mondiale și a scris o poezie care incrimina masoneria. 

 

        Cu dragoste, păcătosul și nevrednicul Radu Iacoboaie, 4 august 2019 

        Mișcarea pentru Apărarea Ortodoxiei și a României 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s