EMINESCU, CENZURAT ÎN ROMÂNIA?!… NAȚIONALISMUL PUS LA ZID DE CONFRAȚII MASONI AI MILIARDARULUI GYORGY SCHWARTZ (ALIAS GEORGE ȘOROȘ)…

16 gânduri despre „EMINESCU, CENZURAT ÎN ROMÂNIA?!… NAȚIONALISMUL PUS LA ZID DE CONFRAȚII MASONI AI MILIARDARULUI GYORGY SCHWARTZ (ALIAS GEORGE ȘOROȘ)…

 1. – Nicio zi fără EMINESCU! –
  Dragii mei, în semn de protest împotriva Cenzurii care se abate asupra unora dintre noi, propun ca în fiecare zi să postăm un citat, un poem, un fragment din opera Marelui Poet până vor înțelege unii că niște amenzi nu vor putea șterge niciodată Istoria, Cultura, Identitatea Poporului Român. „TRĂIASCĂ NAȚIA!” (Mihaela Aionesei)

  Apreciat de 1 persoană

  1. Acum 418 ani era asasinat, de către mercenarii generalului Basta, Mihai Viteazul, ban al Craiovei, domn al Munteniei, Moldovei şi Transilvaniei, înfăptuitorul primei Uniri, cea de la 1600.

   La 9 august 1601, în dimineaţa în care Mihai se pregătea să plece din tabăra de la Turda spre Făgăraş, un detaşament de 300 mercenari a fost trimis să îl aresteze pe Mihai. Acesta s-a opus arestării, moment în care un mercenar valon l-a împuşcat, un altul l-a înjunghiat în piept, iar alţii l-au lovit cu halebardele, după care i-au tăiat capul. Corpul lui Mihai Viteazul a rămas dezbrăcat şi aruncat în praful taberei.

   După trei zile, câţiva sârbi l-au îngropat pe furiş. Comisul Radu Florescu a luat capul şi l-a dus în Muntenia, unde a fost înmormântat la mănăstirea Dealu. Unde a fost înmormântat trupul lui Mihai Viteazul nu se ştie. Unele izvoare spun că ar fi fost dus la Alba Iulia şi înmormântat într-o biserică de acolo, dar că biserica a fost distrusă în 1714-1715. Alte izvoare spun că ar fi fost înmormântat lângă Turda, pe raza actualului sat Bogata, unde azi se află ridicată o biserică în amintirea marelui voievod.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s