RĂSPUNS PENTRU ÎPS TEODOSIE PE TEMA NEPOMENITORI = SCHISMATICI

         RĂSPUNS PENTRU ÎPS TEODOSIE PE TEMA NEPOMENITORI = SCHISMATICI

         Cu durere vă aducem la cunoștință aici aceste lucruri dar noi, creștini ortodocși fiind, ne îndoim de faptul că nu cunoașteți exact ce s-a semnat și legalizat la pseudo-sinodul din Creta din iunie 2016…

         Mai mult decât atât ați afirmat public că nepomenitorii se află în afara Bisericii Ortodoxe, că sunt schismatici, ceea ce reprezintă un mare neadevăr…

         După cum bine știți, nepomenitorii din cadrul Bisericii Ortodoxe Române sunt acei creștini, preoți și mireni care s-au îngrădit de erezie, de erezia ecumenismului și de ereziile legalizate în insula Creta, unde au participat doar o mică parte dintre ierarhii ortodocși (Rusia și alte câteva țări preponderent ortodoxe nu au participat!) și au hotărât să nu fie pomeniți la Sfânta Liturghie ierarhul locului care a semnat direct documentele din Creta (ascunse publicului larg) sau mai târziu la Patriarhie la sfârșitul lui octombrie 2016.

           Nu puteți numi schismatici pe nepomenitorii care păstrează dreapta credință și fac parte din Unica Biserică a lui Hristos pentru că nepomenirea ierarhului locului și a Patriarhului nu reprezintă un act de neascultare fără vreun motiv întemeiat, ci o măsură pedagogică pentru îndreptarea ierarhilor care au greșit semnând acele documente eretice.

           Poate vi se pare întreruperea pomenirii a fi o măsură mult prea radicală dar nu trebuie să vă explicăm noi timpurile pe care le trăim în ultima vreme, care au devenit evident pentru oricine radicale și ca atare se impune apărarea hotărâtă a învățăturilor de credință lăsate nouă de Mântuitorul Iisus Hristos și Sfinții Părinți.

           Sunt vremuri în care prigoana împotriva creștinismului putem observa că este tot mai vizibilă chiar publicului larg, prigoană care de fapt a început încă de la instaurarea comunismului în 1946 în România și continuând acum cu încercarea de impunere la nivel național dar și global a neomarxismului (comunismului tehnocrat).

          Astfel de vremuri au mai existat în îndelungata istorie a Bisericii Ortodoxe și mulți sfinți au apărat cu prețul vieții credința ortodoxă atacată de tot felul de erezii, cei mai cunoscuți nouă fiind Sfântului Ierarh Nicolae Mare Făcător de Minuni, Sfântul Spiridon, Sfântul Maxim Mărturisitorul, Sfântul Grigorie Teologul, Sfântul Ioan Gură de Aur, Sfântul Vasile cel Mare.

          Oare acești Sfinți Mucenici și Mărturisitori, precum și mulți alții pe care nu i-am pomenit și din lipsă de spațiu, au fost ei schismatici?… Credem că aveți proprietatea termenilor și știți ce înseamnă schismă.

          Catolicii, prin ereziile adoptate și prin politica lor de ,,autonomie” au fost primii schismatici care s-au rupt definitiv în anul 1054 de Sfânta Biserică a lui Hristos, care avea centrul în Constantinopol. Iar ei sunt și eretici, spre deosebire de protestanții, care au devenit și mai mari eretici, prin modificarea radicală a Evangheliilor și celorlalte învățături ortodoxe, prin felurite excluderi și adăugiri.

         Apoi schismatici pot fi numiți și ortodocșii pe stil vechi din România care s-au desprins din 1924 de Biserica Ortodoxă datorită transformării în dogmă de credință a păstrării calendarului vechi neîndreptat, ceea ce în esență reprezintă o erezie.

          Așadar cum puteți numi schismatici pe nepomenitori? Ce erezie propovăduiesc aceștia? Și-au făcut ei cumva propria lor Biserică din moment ce apără credința ortodoxă în fața asaltului panereziei ecumenismului și au rămas în Biserica Ortodoxă, Unica Biserică a lui Hristos?…

 

           Mișcarea pentru Apărarea Ortodoxiei și a României
                     31 ianuarie 2021

Un gând despre „RĂSPUNS PENTRU ÎPS TEODOSIE PE TEMA NEPOMENITORI = SCHISMATICI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s